Vakantie Zeeuws Vlaanderen – activiteiten en uitjes met kinderen

Een fijn vooruitzicht om in de zomer weer op vakantie te kunnen. Na heel veel zoekwerk hebben veel gezinnen al iets kunnen vastleggen. Maar misschien wordt er nog wel hard gezocht naar een leuk plekje. Door het overweldigende aanbod is het niet altijd makkelijk om iets te vinden dat aan je wensen voldoet! Gelukkig worden we daar soms een beetje bij geholpen. Een leuke beschrijving van een fijne plek kan soms net datgene zijn wat je nodig hebt om de knoop door te hakken. Zo hebben wij leuke informatie ontvangen over West-Zeeuws-Vlaanderen, een gebied tegen de Belgische grens met vele mogelijkheden voor een fijne vakantie! Tijd dus om daar wat meer over te vertellen. Blog geschreven door blogteamlid Lianne.

Shoppen, wandelen, fietsen en culinair genieten in West-Zeeuws-Vlaanderen

vakantie zeeuws vlaanderen strand duinen zee helmgras
Foto door Hindrik S via Openverse

Vakantie in Zeeland? Doen!

Over een vakantie in Zeeland hebben we eerder al een leuke blog met tips geschreven. Want in Zeeland is er veel moois te zien en te doen. Zo kun je er leuke uitjes met kinderen ondernemen, bijvoorbeeld Neeltje Jans en Berkenhof Tropical Zoo.

Maar ook verder in het zuiden van Zeeland is er veel te doen. West-Zeeuws-Vlaanderen is een Zeeuwse streek met Vlaamse invloeden. Een verrassende combinatie van mooie natuur, pittoreske steden en culinaire hotspots. En natuurlijk vooral die uitgestrekte stranden, met de meeste zonuren van Nederland niet te vergeten! Een paar leuke tips voor een vakantie naar West Zeeuws Vlaanderen zetten we op een rijtje.

Check-in PR

Tips voor een vakantie in West-Zeeuws-Vlaanderen

  • Kustlijn en strandpaviljoens. De lange kustlijn en vele strandpaviljoens zijn natuurlijk belangrijke redenen om een vakantie te boeken in West-Zeeuws-Vlaanderen. Er zijn mooie en brede zandstranden, van het idyllische Retranchement tot aan de kleine havenstad Breskens. Je vindt er ook fijne wandel- en fietspaden van bij elkaar 17 km. Breng tussendoor zeker een bezoek aan een van de vele strandpaviljoens!
  • Karakteristieke steden om te ontdekken en shoppen. Welke steden kun je in West-Zeeuws-Vlaanderen eigenlijk vinden? De bijzondere vestingstad Sluis is zeker een bezoek waard. De enige Nederlandse stad met een belfort, een middeleeuwse wachttoren met klok. Breskens is de maritieme stad van West-Zeeuws-Vlaanderen. Andere dorpen en steden zijn bijvoorbeeld Oostburg, Cadzand, Nieuwvliet en Zuidzande.
  • Foodregio. De regio West-Zeeuws-Vlaanderen wil zich graag op de klaart zetten als culinaire hotspot. Natuurlijk gespecialiseerd in de Noordzeegastronomie, en met maar liefst vier sterrenrestaurants is het niveau hoog. En dat is best bijzonder voor een relatief kleine streek. Maar er is voor ieder budget wat wils!
  • Natuurgebied Waterdunen. Het samenspel tussen water en land komt op een mooie manier tot uitdrukking in dit gebied. Als onderdeel van de Deltawerken is het bedoeld om te beschermen tegen het water en het versterken van de kust. Maar er is ook ruimte voor recreatie en natuurlijk voor vele diersoorten.
Vakantie zeeuws vlaanderen strand vuurtoren zwart wit zee breskens zand
Breskens Vuurtoren – Foto door Marc Ryckaert (MJJR) via Openverse

Tips met kids in West-Zeeuws-Vlaanderen

We zijn natuurlijk ook benieuwd naar het aanbod van uitstapjes met kinderen in de regio West-Zeeuws-Vlaanderen. Een kleine greep:

  • Bizarium museum – een wonderkamer van bizarre uitvindingen vind je in Sluis. Dit museum inspireert en verwondert met allerlei geniale, wetenschappelijke en knotsgekke uitvindingen. Hebben jullie al eens gehoord van een vliegfiets, een wandelende duikboot of een haargroeihelm? Wij worden nieuwsgierig in ieder geval!
  • Vuurtoren Breskens – een vuurtoren heeft altijd iets mysterieus en spannends. Leuk dus om met kinderen een kijkje te nemen. De vuurtoren biedt een uniek uitzicht over de Schelde en de Noordzee.

Ook een beetje nieuwsgierig geworden naar wat de regio West-Zeeuw-Vlaanderen te bieden heeft? Ga op zoek naar een mooi logeerplekje. Bijvoorbeeld aan de kust, een charmante B&B of een luxe 4-sterren hotel. Erg leuk voor de zomervakantie, maar ook een weekendje of midweek klinkt erg ontspannend wat ons betreft. Kijk ook deze blog voor een leuk hotel aan zee overzicht!

Lees ook deze blogs

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *