Dagje uit Apeldoorn – wat te doen met kinderen?

Heb je weleens aan Apeldoorn gedacht voor een dagje uit of een (korte) vakantie? In en rondom deze plaats, aan de rand van de Veluwe is namelijk veel te beleven. Gastblogger Anouk is er al vaak geweest en in deze blog deelt ze een paar plekken die zeker de moeite waard zijn!

dagje uit Apeldoorn paleis het loo paleistuin tuin
Tuin van Paleis het Loo – Foto door Frans Berkelaar via Openverse

Apenheul speeltuin en dierentuin – een dagje uit Apeldoorn

Als je aan een dagje uit Apeldoorn denkt, dan denk je automatisch aan de Apenheul. Echt een plek waar je eens geweest moet zijn, uniek in Nederland. En eigenlijk voor alle leeftijden leuk om te bezoeken, zie ook deze blog . De Apenheul ligt in een mooi park, tegenover het Boschzwembad (wat ook een aanrader is op warme dagen, erg leuk zwembad). In de Apenheul zijn maar liefst 35 soorten apen te bewonderen, en bij sommige soorten kun je heel dichtbij komen. Op deze schattige foto is mijn zoon een jaar of 2/3 (nu is hij 11) en in die periode hadden we een abonnement op de Apenheul. Naast de apen zijn er trouwens mooie speeltuinen in de Apenheul.

jongetje met aap in apenheul apeldoorn

Kinderpretpark Julianatoren

De andere attractie in Apeldoorn is de Julianatoren. Een leuk pretpark voor kinderen tot een jaar of 10. Jul en Julia de Muis begroeten je vaak al bij de ingang en naast de attracties is de show met deze muizen ook erg leuk. Meerdere keren per dag wordt de show gegeven. De Julianatoren vind ik een erg compleet park: een reuzenrad, blussende brandweerwagens, een achtbaan, treintjes, botsauto’s enz. Je kunt er gerust een hele dag met veel plezier zijn. De Julianatoren organiseert soms ook extra attracties rondom een thema, bijvoorbeeld Halloween. Leuk om hun agenda in de gaten te houden.

julianatoren pretpark apeldoorn achtbaan

Dagje uit Apeldoorn – Paleis het Loo

In Apeldoorn staat ook Koninklijk paleis Het Loo, wat tot 1975 nog bewoond werd. Een kleine 10 jaar later is het open gegaan als museum en je kunt het nog steeds bezoeken. Het paleis zelf is indrukwekkend om te bekijken, zo krijg je toch een beeld hoe een paleis er uit ziet. En ook te tuinen zijn erg mooi. En voor echte prinsesjes en prinsjes worden er ook Prinsen- & Prinsessendagen georganiseerd. Kom dan vooral in je mooiste koninklijke outfit en er worden allerlei extra activiteiten georganiseerd. Erg leuk voor jong en oud tijdens een dagje uit Apeldoorn!

paleis het loo kasteel kasteeltuin groot gebouw met nederlandse vlag
Paleis het Loo – Foto door D-Stanley via Openverse.

Andere leuke activiteiten in Apeldoorn

Apeldoorn is ook een leuke stad om te winkelen, met ook leuke restaurants/terrasjes. Het ligt op een steenworp van de Veluwe en het Kroondomein het Loo, waar je mooi kan wandelen en fietsen. Vlakbij de Apenheul en het Boschbad ligt een klimbos, voor mijn zoon met hoogtevrees is dat geen goed idee, maar wel een leuke plek voor de klauteraars onder ons. Ook een leuke aanrader is om naar Beekbergen te gaan, vlakbij Apeldoorn. Daar vertrekt namelijk de Veluwsche Stoomtrein naar Dieren, een bijzonder ritje in een 60/70 jaar oud vervoersmiddel.

stoomtrein veluwsche stoomtrein trein stoom spoor spoorweg
Veluwsche Stoomtrein – Foto door Joost J. Bakker via Openverse

Vakantieparken Apeldoorn

Apeldoorn is gelegen in het hart van Nederland. En daardoor is dit een prachtige bestemming met diverse vakantieparken die perfect zijn voor een ontspannen en avontuurlijke vakantie. Dit zijn een paar populaire vakantieparken in de regio Apeldoorn:

1. Recreatiepark Beekbergen: Dit park biedt een scala aan accommodaties, variërend van knusse huisjes tot luxe vakantievilla’s. Gelegen in de bossen van Beekbergen, is het een geweldige plek voor natuurliefhebbers. Het park heeft faciliteiten zoals zwembaden, speelplaatsen en sportvelden voor een plezierige vakantie voor het hele gezin.

2. Bungalowpark Hoenderloo: Dit park ligt dicht bij Nationaal Park De Hoge Veluwe en de Kroondomeinen. Het biedt ruime bungalows en chalets omringd door natuur. Fiets- en wandelroutes beginnen direct vanaf het park, waardoor het ideaal is voor avonturiers die willen genieten van de prachtige omgeving.

3. Vakantiepark De Berkenhorst: Met een prachtig binnenzwembad, wellnessfaciliteiten en een overdekte speeltuin is dit park ideaal voor gezinnen. De accommodaties variëren van gezellige bungalows tot luxe villa’s. Het ligt dicht bij het gezellige dorpje Kootwijk, omringd door bossen en heidevelden.

4. Landal Landgoed ’t Loo: Dit park heeft een breed scala aan faciliteiten, waaronder een overdekt zwembad, bowlingbanen, speeltuinen en zelfs een beauty- en wellnesscentrum. De huisjes zijn modern en comfortabel, en het park organiseert vaak leuke activiteiten voor gasten van alle leeftijden.

5. Veluwe Vakantieparken: De Veluwe biedt meerdere vakantieparken verspreid over de regio Apeldoorn. Deze parken variëren in grootte, faciliteiten en accommodaties, maar ze zijn allemaal omgeven door de prachtige natuur van de Veluwe. Ze bieden een geweldige uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving.

Er is genoeg te doen in de omgeving zoals je hierboven al kan lezen, en ook bijvoorbeeld het Dolfinarium of leuke steden als Deventer en Zutphen zijn dichtbij.

Wij zijn zelf op vakantieparken Heideheuvel en Rabbit Hill geweest en dat is zeker met (jongere) kinderen een aanrader. Rabbit Hill ligt vlakbij de Apenheul en de Julianatoren, maar je fietst ook zo de heide op. En de vakantieparken liggen in een bosachtige omgeving, de meeste hebben wel een fijn zwembad, dus daarmee is Apeldoorn een ideale plek voor een mooie vakantie!

Ben jij al weleens in Apeldoorn geweest?

Lees ook deze blogs

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *