Leuke kinder uitjes Zeeland – een prachtig gebied van Nederland

Nederland heeft als vakantieland natuurlijk veel te bieden. Van bos tot heide en van kust tot stad. De Zeeuwse kust is wat ons betreft zeker de moeite waard om te bezoeken. Voor een korte of lange vakantie, er is genoeg te beleven. Een overzicht dus met de leukste tips voor een fijne vakantie naar Zeeland met kinderen. Bijvoorbeeld leuke uitstapjes geschikt om met kinderen te ondernemen, zoals Deltapark Neeltje Jans. Maar ook mooie natuurgebieden of steden om te bezoeken vind je in het overzicht, dat gastblogger Lianne heeft gemaakt. Voor ieder wat wils dus in dit overzicht vol leuke kinder uitjes Zeeland.

leuke kinder uitjes zeeland zee zonsondergang boot

De Zeeuwse kust

De meeste zonuren van Nederland vinden we aan de Zeeuwse kust, en dan vooral in Vlissingen. Dus als je graag niet te ver op vakantie wilt, maar wel op zoek bent naar wat zonneschijn dan ben je in Zeeland aan het goede adres. Met volop leuke strandtenten, en natuurlijk heel veel watersporten, kun je het vakantiegevoel nog wat versterken. Niet zo gek dat veel kinderen hier een stacaravan kiezen als tweede huis. Hierbij een overzicht van leuke kinder uitjes Zeeland

Tips voor leuke kinder uitjes Zeeland

Deltapark Neeltje Jans – met stip op 1 in de lijst met tips voor een leuke vakantie in Zeeland. Een combinatie van een waterspeeltuin, attracties, dierenshows en natuurlijk de waterkering. Leer alles over de watersnoodramp in het informatiecentrum en bekijk de waterkering vanaf de rondvaartboot.

Meer informatie vind je in onze blog over Neeltje Jans en natuurlijk op de website van het park! Een verrassend leuk en veelzijdig leuke kinder uitjes Zeeland.

panorama foto zeilen zeeland

Varen op het water – bij Zeeland hoort natuurlijk veel water. Een lange geschiedenis van leven én overleven met water. Hoe kun je dat beter ervaren dan op het water? Dus een leuke tip is het meevaren op een schip om meer te leren over de zee en visserij. Misschien kun je zelfs wel zeehonden en bruinvissen spotten.

Bijvoorbeeld in Zierikzee kun je een plekje boeken op een schip om mee te varen. Er zijn allerlei verschillende arrangementen en mogelijkheden. Een leerzame en leuke ervaring!

Berkenhof Tropical Zoo – een leuk en veelzijdig uitje met kinderen is Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme. Je vindt er een dierenpark met vogels, stokstaartjes, aapjes en nog veel meer. Daarnaast is er een museum met onder andere de Dino Expo. En dan ook nog een gave buiten spetterspeeltuin én binnen Kids Jungle. Volop vermaak voor een dagje uit. Ook ruim en gezellig opgezet.

Een veelzijdig uitje dus, en wat ons betreft een leuke tip om met kinderen te ondernemen tijdens je vakantie in Zeeland!

Tot slot nog een aantal tips voor kleine parken en musea in Zeeland, die zeker ook leuk zijn om met kinderen te bezoeken:

Steden en dorpen in Zeeland

  • Bezoek één van de mooie steden in Zeeland. De hoofdstad Middelburg is al meer dan 800 jaar oud. Loop of vaar langs de oude pakhuizen en de statige grachtenpanden. Zoals gezegd heb je in Vlissingen de meeste kans op zon. En daar vind je ook een lange boulevard om lekker langs te slenteren.
  • In Zeeland vind je ook één van de mooiste dorpjes van Nederland: Veere. Een vissersplaatsje met een mooie haven, kleine winkeltjes en romantische straatjes. Vaar er met de fietspont naar toe vanaf Kamperland, en combineer het met een leuke fietstocht. Stop onderweg voor een lekker visje en geniet van de mooie uitzichten.

Natuur in Zeeland – leuke kinder uitjes Zeeland

  • Natuurgebied Nationaal Park Oosterschelde is het grootste natuurgebied van Nederland! Hier kun je heerlijk fietsen en wandelen. Want rondom de Oosterschelde loopt het streekpad van zo’n 200 km. In het natuurgebied worden leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Ga bijvoorbeeld op Strandjut Excursie of bezoek de getijdenpoelen om bijzondere diertjes te ontdekken.
  • De stranden horen natuurlijk wel bij het overzicht met de leukste tips voor je vakantie in Zeeland. Met zo’n 650 km aan kustlijn is het goed vertoeven aan de Zeeuwse kust. Wat de mooiste stranden zijn, is dan natuurlijk moeilijk kiezen. Op de website van de provincie Zeeland word je geholpen met een overzicht van de meest bijzondere stranden.

Tips voor je vakantieverblijf

Onze eigen ervaring bij vakantiepark Roompot Beach Resort Kamperland was zeer positief. Dus dat is zeker een goede tip voor je vakantie in Zeeland. Centraal geleden op het eiland Noord-Beveland kun je van hieruit alle kanten op in Zeeland. Het park grenst aan de kust en heeft zelfs strandhuisjes om te boeken direct aan het strand. Maar ook bungalows, stacaravans en kampeervelden. Dus variatie genoeg! Daarnaast is er leuke animatieprogramma, en niet te vergeten een golfslag zwembad!

Meer leuke en kleinschalige verblijfsmogelijkheden in Zeeland vind je bijvoorbeeld bij Bijzonder Plekje. Van een tiny house tot een luxe hotel. Voor een extra fijne vakantie-ervaring!

Actieve tips leuke kinder uitjes Zeeland

Er is natuurlijk volop keuze in verschillende watersporten. Een lesje surfen is erg leuk met kinderen. Van kitesurfen tot windsurfen, voor beginners en gevorderden. Dit hoort natuurlijk wel bij een overzicht met leuke tips voor een vakantie in Zeeland!

Niet alleen in het water maar ook op het strand worden heel veel activiteiten aangeboden. Naast vakantiepark Beach Resort Kamperland is bijvoorbeeld het watersportcentrum Movement Sports te vinden. Waterblobben, bumperball, mega suppen en zelfs een beach escape. Allemaal leuke tips voor activiteiten tijdens je vakantie in Zeeland!

Dus genoeg te zien en te beleven. Voor een vakantie maar ook voor een weekend of midweekje weg. Lekker uitwaaien aan de Zeeuwse Kust. Muzikale inspiratie kan natuurlijk niet ontbreken:

Weten jullie nog meer leuke tips voor uitjes en vakantieverblijven in Zeeland met kinderen? Laat het ons weten!

Lees ook deze blogs

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *