Roompot Weerterbergen – een weekendje in een familievilla

Hoe fijn is het om er af en toe een weekendje tussenuit te gaan? Wij gaan regelmatig met ons gezin een weekendje weg. Maar dit doen we ook heel graag met een groter gezelschap. Laatst zijn we met mijn familie een weekendje naar Roompot Weerterbergen gegaan. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel onze Roompot Weerterbergen review!

Roompot Weerterbergen

Met de familie naar Roompot Weerterbergen

We vinden het gezellig om af en toe met de familie samen op vakantie te gaan. Een weekendje samen, dat is echt quality time! Deze vakantie hebben we last minute wat moeten boeken. De keuze is toen al snel op Roompot Weerterbergen gevallen, omdat we het fijn vinden om met zijn allen in één huisje te kunnen verblijven. Dus niet 2 bungalows naast elkaar, maar een vakantiewoning waar we met 10 personen kunnen verblijven. Zo kun je gemakkelijk samen eten en een spelletje doen, ook als de kinderen al op bed liggen. Deze vakantiewoningen zagen er op de site prachtig uit, dus deze vakantie is geboekt en een paar dagen later was het zo ver!

plattegrond vakantiepark weert

Aankomst op het park

Omdat wij dit familie weekendje pas 2 dagen van tevoren hebben geboekt, mochten we ons bij aankomst op het park melden bij de receptie. Daar ontvingen we enkele keycards. Met deze pasjes kun je de slagboom bedienen en je huisje openen, maar met deze pasjes kun je ook het zwembad in. Mocht je niet zo last-minute boeken als wij hebben gedaan, dan krijg je vaak van tevoren de key-card al opgestuurd, en kun je zo meteen naar je huisje rijden. Hoe fijn is dat?

De familievilla’s liggen meteen bij aankomst op het park rechts. Het deel waar deze villa’s staan, is te bereiken met een aparte slagboom. Je mag op het deel van het park waar de familievilla’s staan, per huisje 2 auto’s parkeren, dus dat is ideaal. Het is dus een kwestie van met je key-card de slagboom openen, naar je huisje rijden en je tassen uitpakken. En dan kan je vakantie beginnen!

Roompot Weerterbergen

Een familievilla voor een groot gezelschap

Wij weten uit ervaring dat het best lastig is als je met een groot gezelschap op vakantie wil. Je wil dan wel een leuk huisje, maar wij zoeken vaak nog wel iets extra’s voor een familie weekendje. Een leuk vakantiepark, waar er van alles te beleven is. Een fijn zwembad, een restaurant of café en dan ook graag nog een activiteitenprogramma voor de kinderen. Dat was ook de reden dat wij voor Roompot Weerterbergen hebben gekozen. Op dit park is veel te doen, dus voor ieder wat wils!

Wij zouden eigenlijk met een gezelschap met 10 personen gaan, maar door coronabesmettingen zijn we uiteindelijk maar met 8 personen gegaan. Maar ook als je met een nóg groter gezelschap wil, kun je op de Weerterbergen terecht. Er zijn namelijk familievilla’s voor 10, 14, 18 en zelfs 24 personen! En wat wij echt ideaal vonden, is dat de huisjes heel ruim zijn opgezet. Je zit dus niet op elkaars lip en het is echt gemaakt om er comfortabel vakantie te kunnen vieren.

sauna in vakantiehuisje

De inrichting van het huisje

Het eerste dat mijn kinderen altijd doen als ze in een vakantiebungalow komen, is op ontdekkingstocht gaan. Wat is er allemaal te zien? En hoe zijn de slaapkamers? Toen ik in deze familievilla binnen kwam, viel mijn mond echt open: wat een groot huisje zeg! Het is ook eigenlijk geen huisje meer te noemen, maar het is echt een huis. Een flinke hal en echt een enorme zitkamer en eethoek. In de keuken is er voldoende ruimte, en er is zelfs een bijkeuken waar een tweede koelkast staat. Onmisbaar met een groter gezelschap!

De slaapkamers van deze familievilla’s op Roompot Weerterbergen zijn echt heel ruim. Op de begane grond is een slaapkamer met televisie en eigen geschakelde badkamer. Op de bovenverdieping zijn er twee kamers met 3 bedden, en een een kamer met twee bedden. Fijn is dat deze bedden allemaal eenpersoons bedden zijn, dus als bijvoorbeeld met een groep collega’s bent, kun je de bedden ook los van elkaar schuiven. Ook zijn er boven nog 2 badkamers. De eerste badkamer heeft een douche en bad. De andere badkamer een douche en ruime sauna. Wat een luxe! Van de sauna hebben wij dit weekendje dan ook goed gebruik gemaakt.

Wat is er te doen op Roompot Weerterbergen?

Zoals ik al eerder liet doorschemeren, houden wij van bungalowparken waar veel te doen is. Als de kinderen zich vermaken, dan is onze vakantie ook goed!
Om te beginnen is er een zwembad. Met kinderbadje, bubbelbaden en een glijbaan. Ook is er een goed activiteitenprogramma, met afwisselende activiteiten voor alle leeftijden. Zo kunnen de kinderen wandklimmen, bingo doen, dansen met Koos Konijn, naar de knutselclub of boogschieten. Maar er zijn bijvoorbeeld ook wandeltochten en speurtochten over het park. Nu in het winterseizoen stond er zelfs een schaatsbaantje!

Roompot Weerterbergen ijsbaan

Nog meer vermaak voor kinderen Roompot Weerterbergen review

Wanneer je net het park opkomt, zie je een hele grote hal staan. En in de hal is nog meer vertier voor grote en kleine kinderen te vinden! Bowlen, poolen, gamen en een enorme speelhal waar de kinderen zich kunnen uitleven. Een leuke indoorspeeltuin, glow in the dark midgetgolf en 6D-filmtheater. In dit 6D theater kun je films kijken. Niet in 3D, maar in 6D! Superleuke films in 3D, plus bewegende stoelen, plus wind, plus lichteffecten. Ze noemen het ook wel de bizarste bios van Nederland.
Volwassenen kunnen onder het genot van een kopje koffie hun kinderen in de gaten houden, terwijl ze klimmen op de klimwand of een leuke activiteit doen bij het podium onder begeleiding van het animatieteam.

Mijn dochter heeft tijdens dit familie weekendje op Roompot Weerterbergen meegedaan met het wandklimmen. Dat was haar eerste keer, en ze was super enthousiast. Hoe stoer is het om helemaal bovenaan de 8 meter hoge klimwand te komen!

Eten en drinken op Roompot Weerterbergen

Hoewel de keuken in de familievilla groot genoeg is, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om niet zelf te koken. Op het park kun je een pizzeria, pannenkoekenrestaurant, snackbar en buffetrestaurant vinden. Ook is er een Limburgs lunch- en dinercafé, waar je tussendoor een hapje kunt eten. Wij hebben gezellig met de hele familie koffie met echte Limburgse vlaai gepakt in het Limburgse lunch- en dinercafé. En daarna moesten we natuurlijk snel weer door naar de speelhal, want de kinderen waren de indoor speeltuin nog lang niet beu….

klimmuur klimwand wandklimmen 6d theater weerterbergen

Onze ervaringen in een familievilla op Roompot Weerterbergen review

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik razend enthousiast ben over de familievilla op dit park! Mijn Roompot Weerterbergen review is echt ontzettend positief. Wat een prachtige bungalow. Vaak kom je op vakantieparken toch wel wat huisjes tegen die wat ouder zijn en slecht onderhouden. Maar deze familievilla was echt van alle gemakken voorzien, goed schoon en heerlijk ruim! Zo kun je wel een weekend met je familie in een huisje doorbrengen, zonder dat je elkaar de hele tijd voor de voeten loopt. Door de 3 badkamers in de familievilla, was er zeker ook ruimte zat met douchen. De sauna is hier goed gebruikt en de bedden sliepen heerlijk. Eigenlijk was het huisje zo fijn, dat je er niet eens uit hoeft voor activiteiten. Maar daar waren de kinderen het niet helemaal mee eens natuurlijk…

Je kon merken dat de huisjes nog vrij nieuw waren, omdat sommige dingen nog net niet helemaal leken te kloppen. Zo hadden we bijvoorbeeld een lamp aan de muur met een snoer die te kort was om bij het stopcontact te kunnen en nergens haakjes om theedoeken in de keuken of kleding op te hangen op de slaapkamers. Gelukkig maar kleinigheidjes, en ik verwacht dat deze over een tijd zeker verholpen zullen zijn. Wij hebben met de familie echt genoten van dit weekendje op Roompot Weerterbergen en wanneer we over een tijdje weer met elkaar op pad zullen gaan, weet ik zeker dat we eens een kijkje nemen of er nog een mooie familiebungalow beschikbaar is!

Kijk hier voor alle informatie over dit vakantiepark.

Kijk ook deze blogs

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *