Boomhut Drenthe – een overnachting in een boomhut!

Sinds enkele jaren wordt het steeds populairder: overnachten in een boomhut. Mede door het succes van het programma de Boomhut Battle van NPO. Ook de kinderen van gastblogger Lianne werden nieuwsgierig naar hoe dat is. Op vakantie in een echte boomhut? Een stoere ervaring! En is het een beetje back-to-basic? Eigenlijk helemaal niet, alhoewel je natuurlijk kunt kiezen hoe luxe of ruim je het wilt hebben. Een aantal jaar geleden bezocht zij met haar gezin de stoere boomhut van Camping d’Olde Kamp in Drenthe. Lees in deze blog verder over hun ervaringen in een boomhut in Drenthe, met tips voor een leuke vakantie in deze prachtige provincie!

boomhut drenthe

Boomhut overnachting Drenthe: vakantie vieren op grote hoogte!

De boomhut van Camping d’Olde Kamp is in 2019 de winnaar geworden van het programma de Boomhut Battle. Daarin namen vier teams het tegen elkaar op die op verschillende plekken in Drenthe een prachtige boomhut hebben gemaakt. Geheel gebouwd met alle aandacht voor natuur en milieu. Eigenlijk waren alle boomhutten verdiende winnaars. Wie weet gaan we de andere kunstwerken ook nog eens bezoeken. Op de website van Drenthe vind je een overzicht van het complete aanbod van boomhutten in de provincie. Om nog meer inspiratie op te doen voor een leuke vakantie in een boomhut in de provincie! Dus neem zeker een kijkje op die website voor een boomhut overnachting Drenthe, hieronder lees je onze ervaring over.

boomhut overnachting Drenthe boomhut XXL ruinen boomhut xxl overnachting
Afbeelding met toestemming van d’Olde Kamp

Boomhut XXL overnachting

Omgeven door groen en dieren is het een hele bijzondere ervaring om te overnachten in de boomhut van camping d’Olde Kamp. De boomhut beschikt namelijk over een prachtig uitzicht! Als je ervoor gaat zitten, zie je aan de ene kant de zonsopgang en aan de voorkant de zonsondergang. Verder is er een uniek glazen dak om van de duisternis en prachtige sterrenhemel te genieten. Vanuit het ruime tweepersoonsbed kijk je zo het Nationaal Park in. En aan de inrichting is heel veel aandacht besteed. Voorzien van alle gemakken en vooral met smaak ingericht. Dus een heel luxe vakantie gevoel, en dat in een boomhut in Drenthe! Dat maakt vakantie vieren op hoogte een hele bijzondere ervaring. En wist je dat je ook in een boomhut kunt overnachten in het buitenland? Wat dacht je van boomhutten Portugal voor een gaaf avontuur.

Camping d’Olde Kamp met boomhut Drenthe

In de XXL boomhut Ruinen geniet je van alle privacy, want het ligt afgelegen van de rest van de camping. Naast de unieke boomhut vind je op camping d’Olde Kamp ook een authentieke plaggenhut om in te overnachten. Vanuit daar heb je een direct zicht op de geitenstal. Wat een leuke en unieke plek om te verblijven! De camping is klein en sfeervol en wordt gerund door vriendelijke mensen. Eén van de grootste pluspunten van ons verblijf waren de verse broodjes die werden bezorgd via de ophaalmand. Er zijn leuke speelmogelijkheden op de camping, en ook is er een boerendiploma te verdienen met het helpen bij de dierenverzorging. Fietsen hebben we kunnen huren om een tocht te maken naar het nabijgelegen Nationaal Park Dwingelderveld. Wat een mooie en rustige omgeving, om even heerlijk bij te tanken.

boomhut drenthe

Wat kun je doen in de omgeving?

Tijdens je vakantie in de stoere boomhut kun je veel leuke activiteiten ondernemen in de mooie omgeving van Drenthe. Geniet bijvoorbeeld van de mooie natuur, bezoek een attractiepark of zoek een sportieve activiteit op!
Hieronder hebben we een rijtje met leuke uitstapjes en activiteiten in de omgeving gemaakt:

Maar ook als je geen zin hebt om erop uit te gaan zit je goed in deze boomhut Drenthe. Het is er zo gezellig en sfeervol dat je je ook daar prima kunt vermaken tijdens je vakantie. Neem de leukste spellen mee, vuurtje aan en geniet!

Meer leuke boomhut vakantie tips

Om in de stemming te komen of na te genieten, hierbij een overzicht van leuk speelgoed en leesvoer!

  • De Waanzinnige Boomhut van 117 verdiepingen. Het negende boek in de reeks van Andy Griffiths en Terry Denton blijft populair bij kinderen van 7 -12 jaar. Kijk hier voor alle boeken uit deze boomhutserie *
  • Lego Friends Mia’s boomhut *. Help Mia om haar broers boomhut om te vormen tot de perfecte afspreekplek!
  • Sylvanian families avonturen boomhut *. Met glijbaan, een boomschommel en een afneembare ladder.
  • Klorofil Magische Speelboom. Druk op het knopje en de nieuwe Magische Speelboom opent en onthult al zijn geheimen.
  • Brikkon Boomhut *. Design je eigen boomhut met hout en stenen.
  • Schleich boomhut speelfigurenset *. Boomhut met natuurgetrouwe figuren.
  • Zo bouw je boomhutten en speelhuizen *. Een boek met leuke en avontuurlijke projecten voor eindeloos speelplezier!

En wat is er leuker dan zelf aan de slag te gaan met een boomhut in eigen tuin?

schapenkooi

Nog meer leuke vakantieadressen

Zin om op vakantie te gaan? Op onze websites kom je nog veel meer tips tegen voor leuke vakantieadressen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende bestemmingen?

footer 6
Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *