Huisje Ponyparkcity – een vakantiepark voor paardenmeisjes en cowboys

Einde van de zomervakantie gingen wij naar vakantiepark Ponyparkcity. Een lang weekend, wat volgens dochterlief veel en veel te kort was. Ook het vriendinnetje dat met ons mee was had graag nog veel langer willen blijven. Stiekem zaten ze in de auto op de terugweg dan ook enorme plannen te verzinnen hoe ze samen hier weer op vakantie konden komen. Maar of wij als ouders hier nou ook zo vrolijk van werden, dat lees je in deze blog.

ponyparkcity meisjes met paarden cowboy pony paard cowgirl

Ponyparkcity – Slagharen

Ponyparkcity moet je niet verwarren met Ponypark Slagharen. Vroeger toen ik zelf nog een klein meisje was, was Slagharen een pony park waar je op pony’s kon rijden en er waren een paar attracties. Maar in de jaren daarna kwamen er zoveel attracties bij en waren de pony’s zoveel op de achtergrond verdwenen dat deze pony’s verhuisden naar ponypark Collendoorn. Beide parken liggen wel dicht bij elkaar maar zijn dus twee totaal verschillende parken waar voor kinderen veel te beleven valt.

pony's op een rij in een stal

Een walhalla voor paardenmeisjes en cowboys

Sja mijn ondertitel van Ponyparkcity zegt denk ik al genoeg. Het is er echt een walhalla voor paardenmeisjes en cowboys. De voorpret begint eigenlijk al thuis. De meiden moeten een kijkdoos maken van Lucky Luke de cowboy. Beide meiden hebben geen idee wie het is en zijn op zoek naar pony’s bij de uit te knippen figuren. Maar als ze een kijkdoos inleveren krijgen ze een spel van Mega Mindy cadeau, en sja die willen ze wel.

Bij aankomst op het vakantiepark gaat de pret verder. Bij het halen van de sleutel van de bungalow krijgen we een vrolijke gekleurde bbq emmer mee, een cowboyhoed voor mama ( want ja maar 1 per huisje) en twee leuke tijdschriften voor de kinderen waaronder een Penny vakantieboek. Later ging ik nog terug naar de receptie voor een tweede exemplaar van de Penny die ik ook wel had willen betalen. De meiden wilden natuurlijk allebei hun eigen exemplaar hebben en aangezien ze niet bij elkaar wonen vond ik dat een redelijk verzoek van ze. We kregen hem gratis mee en wat waren de meiden blij!

Honderden pony’s

Terwijl ik het huisje inrichtte konden de dames niet wachten om op avontuur te gaan. Even om het huisje heen spelen dus en helpen uitpakken zodat we zo snel mogelijk op pad konden gaan. Het winkeltje opzoeken waar we verse broodjes konden halen voor het ontbijt en natuurlijk naar de pony’s. We telden en telden, maar raakten steeds de tel kwijt. Zo flauw van die lieve beesten dat ze niet even stil bleven staan voor ons. Al gauw konden de meiden de namen ontdekken op de halsbanden en werden er lievelingspony’s uitgezocht. Er werd wat af geknuffeld en met enige moeite namen ze afscheid toen het tijd was om te gaan eten. Maar elke avond voor het slapen gaan liepen ze terug naar de pony’s om ze te knuffelen, met ze te praten en welterusten te wensen. Echt super schattig!

pony's paarden boerderij
paard opzadelen

Autoloos park in verband met de ponyritten

Bij de aankomst en het vertrek mag je met de auto op het park, maar dan ook echt alleen op die tijden. Dus niet zoals bij CenterParcs of Landal een autoloos park waarbij je nog steeds geregeld auto’s op het park hebt rijden. Je komt er gewoon niet uit of in. De reden daarvan is dat er meerdere keren per dag ponyritten zijn en die gaan dwars door het park! Alles is gericht op de pony’s en dat is echt goed geregeld. Onderweg moeten de pony’s natuurlijk regelmatig plassen en poepen, maar toch zie je als je rondloopt nooit ergens wat liggen. Dat komt omdat er een kleine buggy met laadklep achter de ponyrit rondrijdt op Ponyparkcity en alles netjes weer wegschept.

Bosrit en strandrit op ponyparkcity

Je kunt kiezen voor een bosrit, helemaal rondom het vakantiepark en tussen de bungalow’s, of voor een strandrit. Hierbij rijd je het hele meer om met de pony en komt uiteindelijk op het strand uit. Een flinke wandeling kan ik je vertellen, ik was kapot! Niet zozeer van de wandeling, maar van het vasthouden van de pony en hem steeds overeind trekken omdat hij weer een vers blaadje of gras wilde pakken. We hadden een zeer ondeugende pony gekregen haha.

Op het strand kunnen de pony’s aan de teugel ook lopen in het water als ze dit willen. Sommige pony’s gaan in een keer liggen rollen in het zand, dan moet je als kind heel snel afstappen en als ouder snel de teugel loslaten anders zit je voet onder een klein zwaargewichtje. Uit ervaring dat is even au… Draag ook vooral dichte schoenen, want de hoeven kunnen wel eens op je teen komen. Ja ook ervaring..

Een tip: Per ouder mag je 1 kind op een pony begeleiden. Ben je alleenstaande ouder dan kun je de hulp van een loslopende ouder inschakelen of je zult afspraken met je kinderen moeten maken. Per dag mag elk kind 1 ponyrit doen. Na afloop van de vakantie krijgen ze een medaille voor het ponyrijden!

meisjes met medailles

Ponyparkcity een hoop te doen

Er is een hoop te doen op ponyparkcity. Loop een speurtocht op het park en haal een verrassing op bij de sheriff.

De indianenshow werd bij ons binnen gehouden vanwege de regen. Vooraf kunnen kinderen een tooiband ophalen en een tekening kleuren. Die mogen ze inleveren bij de indianen en hier wordt dan een mooiste tekening uit geselecteerd voor een tekening. Hierna doen de indianen leuke spelletjes met de kinderen. Wees op tijd bij de hoepels haha meer zeg ik niet 😉
Alle kinderen krijgen na afloop een cadeau van de indianen! Wat worden ze hier verwend.

Je hebt natuurlijk de strandrit en de bosrit. Maar je kunt ook elke week zien hoe de hoefsmid nieuwe hoeven onder een paard plaatst.

Daarnaast is er nog een edelstenenmijn waar je ook stukjes pyriet kunt vinden. Echt goud mama! haha En er is een schuur waar je met geweren kunt schieten op een scherm. Ongevaarlijk dus 😉

Bij mooi weer kun je nog een mooi parcours lopen op de midgetgolfbaan. En er zijn vele speeltuinen waar de kinderen kunnen spelen. Er is zelf een mini bowlingbaan bij Ponyparkcity!

indianenshow ponyparkcity
midgetgolf

Spelen en een show

Er is een indoor Playmobil speeltuin. Helemaal in de sfeer van Playmobil country *. Er draaien Playmobil films, er is een rodeo stier waar ze goed rekening houden met de leeftijd van de cowboy en er staat wat Playmobil. Van dit laatste moet je vooral niet te veel verwachten want er staat bijna niks. Voorgaande vakantiegangers hebben dit helaas gestolen denk ik want het zal best ooit eens compleet zijn geweest als ik de foto’s in de folder zie. Er zijn veel klimtoestellen en de meiden hebben zich hier opperbest vermaakt!

En dan denk je, maar Ellen dan heb je nu toch wel alles gehad? Nee hoor. In de avond wil je weer op tijd in je huisje zijn want dan kun je via de speciale Ponyparkcity tv-zender meedoen aan de gratis bingo. Activeer je bingokaart maar snel op je Ipad, laptop of telefoon en speel allemaal mee! Je kan ook voor kleine kinderen meedoen als je maar genoeg devices hebt. Heb je bingo laat dit dan maar zo snel mogelijk weten want ben je te laat dan kun je fluiten naar je prijs. Dat overkwam ons meerdere keren en dat is heel zuur als de prijs precies is wat het kind wil hebben.

speelhal indoor speeltuin ponyparkcity
speelhal ponyparkcity

Restaurants en faciliteiten

In Ponyparkcity zitten twee restaurants. Aan de ene kant van het park bij de grote stal vind je Viva Mexico voor lekkere Mexicaanse gerechten en ook patatjes. Aan de andere kant heb je Billy the Kid Saloon voor pannenkoeken en grill maaltijden. Bij een kindermenu krijgen de kinderen een schattige ponyknuffel. Je kunt voor de BBQ die je hebt gekregen lekkere vleespakketten bestellen en er is een kleine supermarkt met bakkerij.
Er zijn verschillende souvenirwinkeltjes op het park te vinden en bij de Western Store kun je ook kleding laten bedrukken voor een persoonlijke herinnering aan deze belevenis.

Ponyparkcity huisjes

Nou dat is een groot feest bij PonyparkCity voor de cowboys en cowgirls toch? Ja voor de kinderen wel, voor de volwassenen kan het best afzien zijn. De grootste ergernis bij mij zijn toch wel de Cowboy huizen. Zo’n groot park met zo onwijs veel buitenruimte en dan zulke krappe huisjes neerzetten. In een aparte slaapkamer staan 2 hoogslapers met dunne korte matrassen. Perfect om 4 kinderen te stallen maar als volwassenen hebben wij hier niet lekker geslapen. De kamers zijn vochtig en muf en dat komt omdat niemand de ramen open doet om te luchten omdat dan familie mug en wesp binnen een paar tellen de boel overneemt. Een paar horren voor het raam zou de verblijfkwaliteit al een hoop goed doen.

Natuurlijk kun je als volwassenen prima in de woonkamer slapen. Even de halve woonkamer steeds verbouwen door de bank uit te klappen als logeerbed. Maar wij hadden met 2 kinderen al zoveel spullen en rommel in huis dat ik dat niet zag zitten. Wat een gedoe met die burn-out, nee dank je.

Dan de badkamer. Die heb ik werkelijk waar nog nooit zo klein gezien. Een wc een douche en een wastafel met spiegel. Alles is aanwezig dat is waar. Maar in een breedte van 120 cm staan de wcpot en de douche naast elkaar. Het douchegordijn plakt om je lijf heen terwijl je half over de wc heen staat te douchen.

Ik hoop dat de eigenaren de Ponyparkcity huisjes in de nabije toekomst kunnen renoveren zodat je hier langer wil verblijven.

Buitenleven bij de PonyparkCity huisjes

De picknicktafel buiten was ruim genoeg om aan te eten met de BBQ, maar de overkapping had best wat groter mogen zijn zodat je ook met regen nog een beetje gebruik kunt maken van de veranda. Het was alleen wel wat splinterig en vochtig zitten. Wat tuinkussentjes bij het huisje leggen is geen overbodige luxe voor de bezoekers van Ponyparkcity.

Gelukkig zaten wij alleen in de ochtend en avond in het huisje en waren we de rest van de tijd op het pony park.

Op de vraag of wij hier weer terug gaan komen zeg ik ondanks de ongemakken van het huisje volmondig Ja! Want de meiden hebben het echt heeeel erg naar hun zin gehad. Maar dan wel echt een weekend, want een midweek overleeft mijn rug en haren niet.

Op de ruildagen zijn er geen ponyritten maar hebben ze allemaal een dagje vrij! Bij het uitchecken kreeg ik ook nog eens een zak popcorn cadeau voor het inleveren van de sleutel.
De maandag zijn we extra lang gebleven want de dames wilden niet weg bij PonyparkCity.

Ponyparkcity ligt in Collendoorn, vlak bij Hardenberg. Ben jij er wel eens geweest?

Handige linkjes om in de sfeer te komen

meisjes met paarden

Lees ook deze blogs

footer 6
Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *