Camping Stoetenslagh – een vakantiepark met veel buitenactiviteiten

Voor een paar dagen weg of juist een hele vakantie op een leuke camping, kun je terecht op Vakantiepark de Stoetenslagh in Reezerveen. Anouk heeft deze camping bezocht met haar 11 jarige zoon, tijdens een koude meivakantie. Ook voor jongere en oudere kinderen is dit een mooie plek!
Anouk is hier geweest in de coronaperiode. Haar ervaringen zijn dan dus vooral ook van de buitenactiviteiten. Tijdens haar zoektocht naar een leuke vakantie in die periode, kwam ze terecht bij camping de Stoetenslagh. Dit vakantiepark heeft namelijk ook veel te bieden als de binnen activiteiten gesloten zijn. Ben je benieuwd naar de ervaringen van Anouk, lees dan zeker deze blog!

speelplaats speeltuin speeltoestel strand

Camperen op Camping de Stoetenslagh

Op Camping of vakantiepark de Stoetenslagh huurden wij een habana stacaravan voor 4 personen. Deze caravans waren volgens mij pas net geplaatst en dus splinternieuw. Ik was alleen met mijn zoon en daarmee hadden we genoeg ruimte. Maar als je hier zit met 2 volwassenen en 2 grote kinderen is het denk ik wel krap, zeker in de slaapkamers. Er zijn verschillende accommodaties die je kan huren, naast verschillende velden waar je kunt staan met je eigen tent of caravan. Als ik nog een keer op vakantie ga op camping de Stoetenslagh, dan boek ik een caravan aan de recreatieplas. Zo aan het water, met een hangmat en barbecue naast je caravan, waan je je bijna op Ibiza.

De recreatieplas ligt centraal op Vakantiepark de Stoetenslagh. Deze plas is heel erg uitgestrekt, waardoor je er vanaf verschillende kanten naar toe kan. Op een rustiger stukje ligt een vlot waarbij je jezelf naar de overkant kan trekken. En bij het drukkere stuk, pal tegenover de receptie en restaurant ligt op het strand een mooi speelkasteel. Ook mijn zoon ging er gelijk in en op, terwijl hij met zijn 11 jaar toch niet zo’n speeltuinganger meer is. Dit speelkasteel bestaat uit verschillende glijbanen en klauterstukken. En het ziet er gewoon heel vrolijk uit, wat volgens mij echt als een magneet werkt op de kinderen.

Camping Stoetenslagh

Vakantiepark met recreatieplas – de Stoetenslagh

Naast de speeltuin ligt voor mijn zoon van 11 het meest aantrekkelijke stuk van Vakantiepark de Stoetenslagh: waterglijbanen! Deze koude meivakantie hield hem niet tegen om in 10 graden gewoon in zijn zwembroek de glijbanen af te gaan. Er zijn 3 waterglijbanen, inclusief een ‘spacebowl’, die in een eigen waterbak uitkomen. Twee glijbanen eindigen in de plas, en er is nog een baan waar je met een grote zwembad vanaf kan glijden. Na een uur glijbaan op en af was het tijd voor een warme douche, want het was wel erg koud! Maar met zomers weer is dit een geweldige plek, met ook voldoende strand trouwens om lekker te zonnen of te picknicken. En de plas is groot genoeg om naast zwemmen ook bijvoorbeeld te kanoën of suppen.

grote waterglijbaan bowl glijbanen

Animatie op de Stoetenslagh

Tijdens ons verblijf waren er nog strenge coronamaatregelen, maar toch werden er door het animatieteam leuke dingen georganiseerd. Op de app van vakantiepark de Stoetenslagh kun je het programma zien, waarbij er knutselen en kinderdisco is voor de kleintjes. Maar ook lasergamen, voetbaltoernooi speurtochten en een echte chillplek voor kids van boven de 12. Wij huurden nog skelters voor mijn zoon en een vriendje, waarbij ze de camping hebben rondgecrosst. Daarbij hadden ze de grootste lol!

Camping Stoetenslagh
In deze kas worden veel leuke activiteiten georganiseerd!

Kinderfeestje Stoetenslagh vol sportieve activiteiten

Wij hebben een fijne vakantie gehad op vakantiepark de Stoetenslagh, maar dit was natuurlijk wel in de tijd van de coronamaatregelen. Nu de maatregelen er niet meer zijn, is het verblijf denk ik nog veel leuker! Er is namelijk ook een (klein) binnenzwembad, een bowlingbaan en een echt indoor-strand. Dat laatste zag er leuk uit: een soort grote kas, met een strandtent-achtig terras en een beachvolleybalveld. Hier kunnen tieners zich ook heel goed vermaken. ’s Avonds worden hier ook shows gehouden op het podium. Ik kan me voorstellen dat je hier op de Stoetenslagh ook een tof kinderfeestje zou kunnen houden!

Camping Stoetenslagh

In de omgeving van Camping Stoetenslagh

Wil je er in de omgeving op uit, dan is er genoeg te doen! Op een kwartiertje rijden vanaf Vakantiepark Stoetenslagh ligt namelijk Attractiepark Slagharen. En ook Wildlands, de dierentuin in Emmen, en bijvoorbeeld Plopsaland in Coevorden kun je prima bezoeken, dat is ongeveer 30-40 minuten rijden. Een bezoekje aan de stad Zwolle, of aan Dinoland is even ver rijden. Dus mocht je toch even van de camping af willen, dan is er genoeg te doen.

Capfun camping Stoetenslagh

Vakantiepark de Stoetenslagh is onderdeel van Capfun vakantieparken. Ik kende deze naam vooral van hun buitenlandse vakantieparken, maar ze hebben dus ook meerdere vakantieparken in Nederland. En net als op de Stoetenslagh zag ik ook daar mooie speelplaatsen en toffe zwembaden of waterparken, dus gegarandeerd succes voor een mooie vakantie met het hele gezin. Het zijn vaak wel grotere campings, maar daar krijg je dus wel veel en goede voorzieningen voor terug!

Camping Stoetenslagh

Lees ook deze blogs

Ben je op zoek naar een mooi vakantieplekje in Nederland? Lees dan zeker ook onderstaande blogs:

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *