Huisje Safaripark Beekse Bergen – een overnachting tussen de dieren

Wist je dat je bij Safaripark Beekse Bergen ook kunt blijven overnachten? Je kunt een huisje Safaripark Beekse Bergen boeken en zo kun je overnachten tussen de wilde dieren. Zo’n huisje, een lodge, is een luxe accommodatie om dicht bij het Safaripark te overnachten. En onze gastblogger Esther is hier geweest, en deelt in deze blog enkele van haar ervaringen.

safari park beekse bergen huisjes

Wat is een Lodge huisje bij Safaripark Beekse Bergen?

Een Safari Lodge op Beekse Bergen is een vorm van accommodatie die bezoekers de mogelijkheid biedt om te overnachten in de directe nabijheid van wilde dieren, te midden van een natuurlijke en avontuurlijke omgeving. De Safari Lodges zijn onderdeel van het Safari Resort Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Ook heb je toegang tot het Safaripark!

De Safari Lodges op Beekse Bergen kunnen verschillende vormen aannemen, maar ze hebben over het algemeen enkele kenmerken met elkaar gemeen:

 1. Ligging tussen de dieren: Safari Lodges zijn strategisch geplaatst binnen of in de directe omgeving van het wildpark. Gasten hebben vaak uitzicht op savannes of andere leefgebieden waar wilde dieren vrij kunnen rondlopen.
 2. Unieke architectuur: De bouwstijl van de lodges is vaak aangepast aan de natuurlijke omgeving en straalt een avontuurlijke sfeer uit. Veelal zijn de accommodaties voorzien van grote ramen, terrassen of balkons, zodat gasten optimaal kunnen genieten van het uitzicht op de wilde dieren.
 3. Comfortabele voorzieningen: Hoewel de lodges zich in een natuurlijke setting bevinden, bieden ze vaak luxe en comfortabele voorzieningen. Dit kan variëren van goed ingerichte kamers tot moderne badkamers en voorzieningen zoals een grote keuken, sauna en Wi-Fi.

Overnachten in een Safari Lodge op Beekse Bergen is dus een unieke manier om de schoonheid van de natuur en het wildleven te ervaren.

Beekse Bergen huisje 6 personen

Esther heeft hier gelogeerd, en ze heeft een huisje voor 6 personen geboekt. En dat huisje is helemaal compleet!

Gastblogger Esther:

De eerste indruk van het huisje is dat alles er netjes en compleet uitziet. Het huis heeft 2 badkamers en 3 slaapkamers waarvan één met stapelbed voor onze meiden (3 en 10 jaar). Er zit zelfs een kleine sauna in. Deze lodge is inclusief linnenpakket. Bij het boeken van de Safari Lodge op de Beekse Bergen hebben wij een actiepas ontvangen voor 3 dagen entree voor 6 parken.

En die actiepas is een hele leuke extra die je ontvangt als je in een huisje op de Beekse Bergen verblijft!

safari park beekse bergen huisjes

Voordeel met de gratis AttractiePas

Bij je verblijf in een vakantiehuis of safaritent op het Lake Resort, een accommodatie op het Safari Resort of bij een verblijf in het nieuwe Safari Hotel, ontvang je de gratis AttractiePas. Met de AttractiePas krijg je tijdens je gehele verblijf (ook tijdens je aankomst- en vertrekdag) onbeperkt toegang tot 6 dagattracties én korting op uitjes in de omgeving. Je hebt gratis toegang tot de volgende uitstapjes:

 • Safaripark Beekse Bergen
 • Speelland Beekse Bergen
 • Dierenrijk
 • Zoo Parc Overloon
 • Luchtvaartmuseum Aviodrome

Ontbijten met gebrul op de achtergrond bij huisje Beekse Bergen

Het leuke aan een huisje Safaripark Beekse Bergen is dat je dus echt héél dicht bij de dieren verblijft. Je kunt ’s nachts gewoon het gebrul horen als je veilig in je bed ligt!
De ervaring van gastblogger Esther:

Gastblogger Esther:

Na een nacht met leeuwen het gebrul van leeuwen op de achtergrond (en dat ging echt héél hard!), staan we op en halen we broodjes bij de market. Tijdens het ontbijt zien we een ranger die vlees neerlegt voor de leeuwen. Als we onze broodjes bijna op hebben beginnen de leeuwen aan hún ontbijt. Na wat foto’s gemaakt te hebben, veilig vanaf onze Safari Lodge op de Beekse Bergen lopen we richting de hoofdingang van de Beekse Bergen. Lekker dichtbij ons huisje.
safari park beekse bergen giraf

Een bezoek aan het safaripark

Dat is dus een voordeel van het verblijven in een huisje op Safaripark Beekse Bergen, je wandelt zo het safaripark in! Dit park heeft verschillende routes. Je kunt te voet gaan, met de safariboot, de de safaribus óf met je eigen auto. Zo kun je het park dus op vele verschillende manieren bekijken!

Wat is er nog meer te doen op het Safari Resort?

Als het park gaat sluiten, kun je weer terug naar je Lodge huisje bij Safaripark Beekse Bergen, maar je kunt nog veel meer doen! Op het resort zelf is namelijk ook van alles te beleven:

 • Eten bij het restaurant (restaurant Moto): Dit restaurant is helemaal in stijl en je kijkt uit over de Afrikaanse savanne.
 • Zwemmen in het zwembad Maji Springs: In dit overdekte zwembad kun je baantjes trekken en lekker bubbelen. Kinderen kunnen zich vermaken in het waterpark.
 • Ranger Basecamp: Iedere dag vinden er verschillende activiteiten plaats in Safari Resort Beekse Bergen. Samen met de Rangers kun je knutselen, dansen, spelen, sporten en nog veel meer. De dag wordt altijd afgesloten met iets bijzonders.
 • Binnenspeeltuin Kodidi Ground: is het slecht weer, dan kun je je heerlijk vermaken in de binnenspeeltuin!
 • Losse activiteiten boeken: naast al deze activiteiten die bij de prijs zijn inbegrepen, kun je ook nog allerlei betaalde activiteiten boeken, zoals bijvoorbeeld een wandeling met een ranger óf een gamedrive in een jeep met ranger!

Ervaring rit gamedrive op de savanne van de Beekse Bergen

Zo’n gamedrive in een open jeep is een echte ervaring! Gastblogger Esther heeft dit met haar gezin gedaan en was hier heel enthousiast over:

Gastblogger Esther:

Naast onze overnachtingen in de Safari lodge op de Beekse Bergen hebben we ook een Gamedrive in een echte open Jeep geboekt. Je gaat dan met een ranger de savanne op. De keuze in tijden was nog maar beperkt en ik weet nu waarom: het is een echte aanrader! Aan het einde van de middag werden wij bij het verzamelpunt opgehaald door een open Jeep. We klommen erin en direct voelden we het avontuur.
Eenmaal bij de entree van het Safari park Beekse Bergen gaan we van de geasfalteerde weg af, zo de savanne op! Onze ranger stopt vlak bij de ellipswaterbokken. Zo dichtbij hebben nog nooit de dieren gezien! Na wat foto’s en uitleg over deze beesten gaan we verder richting de gnoes en zebra’s. We rijden over de hobbels en bobbels dwars door het gebied richting de zebra’s. Er zijn ook wat jongen en om zo dichtbij deze prachtige dieren te zijn is echt een hele leuke ervaring. De kinderen genieten, net als wij overigens. Best gaaf zo dicht bij de wilde dieren vanaf je Beekse Bergen lodge.
safari park beekse bergen

Huisje Safaripark Beekse Bergen resort: een toffe ervaring!

Concluderend kan Esther zeggen dat het overnachten op het Beekse Bergen resort echt een hele toffe ervaring is. In het Beekse Bergen huisje voor 6 personen was voldoende ruimte, comfort én het uitzicht is natuurlijk fantastisch! Op het Beekse Bergen Safari Resort kun je overal van heel dichtbij dieren te zien. Dieren die je anders niet ziet met auto, boot of wandelsafari. Het harde brullen van de leeuwen en het zo dichtbij ervaren van de diverse dieren is een hele bijzondere ervaring. Zeker als je er nog een extra activiteit bij boekt, zoals een gamedrive of wandeling met een ranger. Het park is netjes verzorgd en het Safari Park Beekse Bergen zelf is erg schoon. Je kunt je hier dus ook wel langere tijd vermaken, zeker als je goed gebruik maakt van de actiepassen die bij je verblijf zijn inbegrepen, en ook nog een bezoekje gaat brengen aan andere attractieparken.

In Rotterdam kun je naar diergaarde Blijdorp

Lees ook deze blogs

Center Parcs de Eemhof – een vakantie met volop activiteiten!

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *