Ontdek de magie van Delft met kinderen: 8 geweldige activiteiten

Delft, een schilderachtig stadje in Nederland, biedt een scala aan boeiende en educatieve activiteiten voor gezinnen met kinderen. Of je nu op zoek bent naar historische bezienswaardigheden, interactieve musea of buitenavonturen, Delft heeft voor elk wat wils. In dit artikel delen we 8 geweldige activiteiten in Delft die zowel kinderen als ouders zullen betoveren.

Delft met kinderen

8 activiteiten voor Delft met kinderen

Sinds 2009 woon ik in Delft en ik ben gaan houden van deze blauwe stad die voelt als een dorp. Iedereen lijkt elkaar te kennen en de vriendelijkheid en het respect tussen bewoners maken Delft extra bijzonder.

De Oude Binnenstad: Verken de kronkelende straatjes van de oude binnenstad, bewonder historische architectuur en breng een bezoek aan de Oude en Nieuwe Kerk. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zelfs de hoge toren van de Nieuwe Kerk beklimmen voor een uniek uitzicht over Delft!

Graffiti Kunst in de Stad: Ontdek de verborgen graffiti-kunstwerken in Delft, vooral bij het centraal station en loop via de regenboogbrug de stad in. Met “walk the city” kun je een wandeling van 4,6 km maken en de kunstwerken bewonderen.

Science Centre Delft: Voor een hands-on ervaring met wetenschap en technologie is een bezoek aan het Science Centre Delft een must. Kinderen kunnen experimenteren, robots bouwen en deelnemen aan interactieve exposities.

Rondvaart door de Grachten: Verken Delft vanaf het water met een ontspannen rondvaart. Geniet van het uitzicht op historische panden langs de grachten. Je kunt kiezen voor een rondvaartboot of zelf een fluisterboot huren.

Royal Delft met kinderen

Musea

Vermeer Centrum Delft: Laat kinderen kennismaken met de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer. In het centrum kunnen ze meer leren over zijn schilderijen, technieken en zelfs hun eigen meesterwerk creëren.

Museum Prinsenhof Delft: Ontdek de fascinerende geschiedenis van Delft, inclusief informatie over Willem van Oranje en de Nederlandse Opstand. Interactieve tentoonstellingen maken het leren leuk en boeiend.

Royal Delft Museum: Leer meer over het wereldberoemde Delfts blauwe aardewerk met educatieve en interactieve activiteiten. Kinderen kunnen zelfs deelnemen aan workshops en hun eigen kunstwerk maken.

botanische tuin

Natuur en speeltuinen

Botanische Tuin en Delftse Hout: Geniet van de natuur in de Botanische Tuin van de Technische Universiteit Delft en breng quality time door in Delftse Hout met speeltuinen, zwemstranden en diverse buitenactiviteiten.

Buiten speeltuinen en binnenspeeltuinen:
Westerhonk -> Van Bleyswijckstraat 79
Bras -> Kingstonstraat 1
Bomenbuurt -> Beukenlaan 1
Tanthof (waterspeeltuin en kinderboerderij) -> Kalfjeslaan 135
Delftse hout (waterspeeltuin en kinderboerderij) -> wordt aangepast in het najaar vanwege de blauwalg

Natuurlijk zijn er ook binnenspeeltuinen in Delft en omgeving te vinden. Monkeytown Delft en Funzone in Leeuwenstein. In de buurt van Delft, in Rijswijk vind je Jump Square een groot trampoline park. In Delft vind je ook een Bounce Valley.

Kindvriendelijke restaurants – Delft met kinderen

Vergeet niet de kindvriendelijke restaurants in Delft te ontdekken voor een smakelijke afsluiting van een dag vol avontuur. Delft biedt ook diverse overnachtingsmogelijkheden, van vakantieparken tot unieke hotels zoals De Plataan.

Delft is een fantastische bestemming voor gezinnen met kinderen, vol met leuke en educatieve activiteiten. Ontdek de magie van deze charmante stad en creëer onvergetelijke herinneringen met je gezin.

Lees ook deze blogs over leuke Nederlandse steden:

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *